Jdi na obsah Jdi na menu

Pomoc paní Kláře

2. 7. 2023

Paní Klára je rozvedená samoživitelka. Žije se svým synem v malém bytě.

 Pracuje jako prodavačka v malém obchůdku, kde si vydělá tak akorát na měsíční živobytí se synem. Bývalý manžel na syna nepřispívá tak jak by řádně měl a nepomáhá ani ve výchově syna. Co se týká syna je na vše sama.

 Aby toho nebylo málo, po Vánočním shonu se v lednu paní Kláře rozbila pračka na prádlo. Tuto situaci řešila zálohou ve své práci a půjčkou od karamádky.

Tím nastal bod zlomu, kdy paní se paní Klára ocitla ve finanční tísni. Proto také zkusila oslovit úřady a podání žádosti o dávky na živobyti v hmotné nouzi. Bohužel verdikt zněl, že na dávky státní podpory bohužel nedosáhla. Přes toto vše se paní Klára nevzdávala, dokud ji nepřišel dopis s nedoplatkem na energiích. Možnost půjčky už neměla nikde a tato situace paní Kláře nepřidávala na pozitivním myšlení, že vše zvládne sama.

Obrátila se tedy na Nás s prosbou o jakoukoliv pomoc, co bude v našich silách.

 Po důkladném šetření životní situace paní Kláry, jsme se rozhodli, uhradit dluh na energiích a dále zaplatit paní Kláře jeden měsíc nájemné a tímto alespoň trochu zlepšit finanční situaci a hlavně myšlenku, že vše zvládne.

 Dále jsme oslovili právního zástupce, aby paní Kláře pomohl s žalobou na exmanžela ohledně dlužného výživného.

Psychická podpora byla to nejjednodušší co jsme mohli udělat, dále jsme poskytli finanční pomoc ve výši 25 000­,-Kč.

 To vše díky Vám. Děkujeme