Jdi na obsah Jdi na menu

Ze dne na den jiný život

  Život panu Petrovi (43) nadělil hned několik těžkých zkoušek. Většinu života pracoval ve stavebnictví a žil společně se svou přítelkyní. Takto klidný život žil, až do té doby, než mu do života vstoupily zdravotní obtíže, které se po vyšetřeních u lékaře vyklubaly v onkologické onemocnění.

 

  Pan Petr nyní prochází řadou léčebných metod, jako jsou chemoterapie. Následná vyšetření prokázala že u zhoubného novotovaru je primární lokalizace neznámá. Bohužel nádor je natolik agresivní že v těle metastázoval a rozšířil se do lymfatického systému.

 

  Vzhledem k náročnosti práce ve stavebnictví pan Petr musel přestat pracovat a odkázat se na pomoc jediného rodinného příslušníka, jeho sestry, ta sama trpí onemocněním srdce, při kterém musela podstoupit již dvě transplantace chlopně. Nyní je evidován na úřadu práce bez nároku na podporu v nezaměstnanosti. Vzhledem k tomuto faktu pan Petr dále neměl dostatek financí na placení nájemného a musel se tak přestěhovat na ubytovnu.

 

  V tuto chvíli nás pan Petr oslovil s žádostí o pomoc. Po zjištění vážnosti situace a všech skutečností, jsme se rozhodli, že nejlepší možná pomoc z naší strany, bude pomoci panu Petrovi hradit nájemné za ubytování. Protože, mít zázemí je klíčové, aby se naplno mohl věnovat léčbě a přesto měl jistotu, že vždy po chemoterapii bude mít kde odpočívat. Momentálně je v plánu pomáhat panu Petrovi minimálně do doby, než mu bude přiznán invalidní důchod. Dále budeme žádat a řešit  veškeré sociální dávky, na které má pan Petr zákonný nárok.

 

Tímto krokem ulehčíme již tak těžkou životní situaci.